Vizita e Thaçit në Grackë të Lipjanit, do të shërben si grackë për Kosovën?!

    Presidenti i Kosovës i zgjedhur më votat e PDK-së , LDK-së, e të Listës Serbe , Hashim Thaçi të merkurën vizitoi memorialin i serbëve të vrarë në vitin 1999 në fshatin Grackë të Lipjanit.Kjo vizitë e Thaçit dhe përkulja e tij para një memoriali të serbëve të vrarë , që ende nuk dihet autori i vrasjeve apo autorët e vrasjëve është më shumë së skandaloze . Kjo vizitë isht fyese jo vetëm për Kosovën , por ishte fyese për shqiptarët kudo që janë .Kan kaluar 17 vite pas përfundimit të luftës në Kosovë, e asnjë udhëheqës serb deri më tash nuk e bëri kërkimfaljen e vetme karshi shqiptarëve të vrarë dhe të masakruar barbarisht nga dora e tyre .Më parë serbët më kod gjenetik të prishur do të pranon ti këpusin dy duart së të vën lule para lapidarëve të të vrarëve shqiptarë në Kosovë.Sikur Serbia të kishte kërkaur falje për viktimat e pafajshme shqiptare , do të ishte diqka tjetër, edhe pse çdo vizitë e tillë është e pa jusifikueshme kur dihet së serbët ishin pushtues në Kosovë.Një vizitë e tillë eThaçit ka për qëlllim që më ‘ bisht nën shalë’ siq kishte thënë ai për Opozitën në kohën e protestave , të shpëton disi nga Gjykata Speciale , kur dihet së raporti zviceranit , Dick Marti ka ngritur akuza të rënda karshi presidentit, Thaçi në kohën e luftës.Të përkulesh para viktimave serbe të luftës , është të pranosh anën e kundërt të medaljës, së shqiptarët vërtetë janë ata të cilët kanë bërë vrasje mbi serbët. Thaçi i bëri hisedarë shqiptarët në shpërbërjen e dhunshme të ish-Jugosllavisë .Nuk di si të komentohet ndryshe një veprim i tillë . Ai edhe pse i zgjedhur për president në rrethana të shtetrrethimit dhe pa bekimin e bllokut opozitarë , bën vizita të tilla thua së ai është vet shteti i Kosovës . Thaçi e përuli edhe luftën tonë çlirimtare , i poshtëroi ata të cilët më krenari mbajten në gjoks stemën e UÇK-së dhe përuli përgjithësisht luftën tonë çlirimtare. Kjo vizitë ka mundësi të shfrytëzohet nga Beogradi zyrtar dhe serbët për një fushatë të re antishqiptare dhe për një propagandë para botës demokratike së cilësimi I shovenistëve serbë së shqiptarët gjoja na qenkan terrorista, është cilësim i drejtë. Ende nuk ëshë tharë gjaku i djemëve dhe vajzave të cilët bënë që sot të jemi të lirë. Ende nuk janë kthyer eshtrat e 1200 të zhdukurve diku në varraezat masive të Serbisë, të cilët trupa i kan bartur kriminelët serbë. E asgjë nuk do të ishte e quditshme së pikërisht serbët janë ata të cilët kan bërë edhe transplatime të organeve të shqiptareve, kur dihet së janë popull barbarë. Në vend që përfaqësuesit e minoritetit serb në Qeverinë e Kosovës , të përkulën para martirëve dhe dëshmorve të gjenocidit serbë , ata pa fije turpi dhe frike edhe i fyen nënat shqiptare – Jabllanoviqi në Gjakovë .Kjo deklartë e çetnikut Jabllanoviq pat nxitur protesta masive . Jabllanoviqi po të kishim shtet si duhet , do të ishte dashur detyrimisht të përgjigjët para organeve tona të drejtësisë.Po i njejti para do ditësh vuri kurora lulësh të të vrarët serb në Kosharën Legjendare. Edhe kësaj radhe fyerja e Jabllanovit që i bëri luftës tonë çlirimitare kaloi pa u ndëshkuar. Kaloi e pa ndëshkuar së në krye të shtetit janë vu dy njerëz të cilët interesat e tyre përsonale për pushtet apsolut i kan vu para interesave të Kosovës. Regjimet despotike të instaluara në Prishtinë dhe Tiranë , nese nuk largohen nga pushteti, drojë së nuk do ti kemi punët hiq mirë si shtete dhe komb në Ballkanin Perëndimor. Këto regjime më veprimet e tyre jo të mira politike , dashur ose pa dashur po qojnë ujë në mullirin e qarqeve hegjemoniste të boshtit sllavo- ortodoks në hëpësirat ballkanike…