Xhudistja Majlinda Kelmendi, vajza që bëri historinë

    Absolutisht,gjëja më e mrekullushme në jetën plotë sfida , në jetën e  bujshme , të një femre dhe sportisteje brilante është kurorizimi më medaljen e artë të fituar në finalen e madhe të xhudos në Lojërat Olimpike në Rio, të pejanës Majlinda Kelmendit. Sa herë që druam dhe druam  më arsye së a do të arrinë finalën e madhe, ajo gjeti forcën dhe kurajon për të qendruar sypatrembur përballë se cilës kundershtare .Majlinda kishte gjithë atë forcë, gjithë atë vullnet të qelikt, gjithë atë qetësi  shpirtërore prej sportistjeje kulminate për të dalë e para siq doli e para , në shumë kampionate botërore dhe kampionate evropiane. Për tu stolisuar më medaljën e artë  në një eviniment sportiv kulminant siq  janë lojërat olimpike, duhet punë e  madhe dhe përkushtim i madh .Ajo ngriti vetën , ngriti Kosovën dhe mbarë shqiparët në olimp. Ajo përballoi në finale italianen Odete Guiffrida, edhe pse dukej pak sa e lënduar. Ajo ishte e pa perkulshme, ajo  u lartësua  duke bërë kështu  historinë  . Kur mori medaljen e artë  e emocionuar , nuk i përballoi lotët e gëzimit, . Majlinda e ngriti lartë flamurin  dhe hymnin e Kosovës . U emocionuan   të gjithë shqiptarët  kudo që jetojnë dhe veprojnë   në botë . Majlinda I tregoi botës sportdashëse së vajzat shqiptare shquhen më bukurinë që ua ka falë Zoti, fisnikërinë , dinjitetin , sukseset… Ajo u tregoi botës së si  vajzat shqiptare dinë të bëjnë mrekullira. Pas fitorës së Majlindës edhe mengjesi dhe lindja e diellit e ditës së neserme  për të gjithë neve ishin shumë më ndryshe . Ajo na bëri krenarë që jemi shqiptarë…

    Ishte kjo një ditë e madhe, një ditë që i harruam telashët që i sjellë jeta në nënqiellin e zymtësuar të Kosovës, nga ata që politikën dhe pushtetin , e kan kuptuar si trampolinë nga ku do të  pasurohen  pafundësisht në kurriz të qytetarëve të lodhur nga gjendja e dobët ekonomike Majlinda  na bashkoi, siq po na bashkojnë  sukseset e pa rreshtura të sportistëve-futbollistëve tanë në Evropë . Po mos të ishin sportistët të cilët janë bërë  ambasadorët e Kosovës, nuk do të kishim pasur shumë  më çka të lavëdrohemi . Edhe këtë sukses  të Majlindës kjo kastë në pushtet  nuk  do  të ngurrojnë ta përshkraujnë si sukses të vetin. Suksesi i saj lidhet   më punën dhe angazhimin  e pa lodhshme të vëllezërëve  Kukaj nga Peja.

    Shtohet pyetja ,me çka të krenohet kjo kastë politike? Të krenohen më faktin së po humbin territore  në veri dhe jug  ,duke  e zvogluar edhe ashtu Kosovën e vogël ! Të krenohen pse e po e mashtrojnë këtë popull që 17 vite më radhë së do të bëhët mirë, e  nuk po bëhët !Të krenohen së afër 30 përqind të popullatës po jetojnë skajshëmerisht dobët! Të krenohen së po e ladrojnë pushtetin sikur ta kishin bashqe të babës! E kan pru në gjendje një popull sa një lagje të një qyteti mesatarë të Evropës ti braktisin vendlindjën për të ik diku sa më larg nga Kosova! Kanë mbetur të rinjët tanë në mëshirën e kohës , e këta  kan grumbulluar për vete të mira materjale të pa numëruara! I kan larguar investitorët e hauj për ti ruajtur biznesët e tyre . E kan futur Kosovën në  në tunel të errësuar që nuk i dihet  fundi… nuk dua ti numëroj më dështimet e tyre sepse ato janë të pa  fundshme  .Historia do ti mbanë në mend ata që e lartësojnë shtetin dhe popullin e vet, siq po e bëjnë këtë punë për mrekulli sportistët tanë ,   e kështu  edhe sportistja  e madhe ,Majlinda Kelmendi…