Nga: Esad Gjonbalaj

Me 4 Shtator në Vatikan behet shenjtërimi i Nenës Tereze, është kjo një datë dhe ditë historike për kombin shqiptar, është ky një moment ku nobelistja shqiptare do të shenjtërohet dhe qe nga ajo ditë do ta quajmë shenjtëresha Nëna Tereze

13901459_10154351889757381_3083582576748236459_nMe vlerësimin e lart që do i bahet Nënës Tereze do te çmohet dhe respektohet i tërë kombi shqiptar.

Komuniteti shqiptar në SHBA, ne bashkëpunim me asambleistin Mark Gjonaj do organizojnë një Manifestim madhështor në New York me datën 4 Shtator 2016, duke filluar nga ora 4 e mëngjesit paralel me manifestimin ne Vatikan, duke ua bërë me dije të gjithëve se Nëna Tereze me gjak është shqiptare dhe i përket tërë njerëzimit.

14021639_10154351889782381_6654305697018595654_nMe këtë rast janë duke u bërë përgatitjet përfundimtare për vendosjen e shtatores së nënës Tereze po te njëjtën dite ne një nga parqet shtetërore ne Manhatan, NY, njëkohësisht parashihet vendosja edhe disa shtatoreve tjera në te gjitha bashkitë e New Yorkut . Për realizimin e këtij projekt me karakter kombëtar kërkohet edhe përkrahja dhe mbështetja financiare e komunitetit tonë.