Letër publike Gjeneralit e Kryeministrit Ramush Haradinaj

  Shkruan: Hyzri Salihu

  I nderuar Mitrovica sot për sot paraqet problemin numër një për Kosovën.

  Klasa politike do të duhej të ndërgjegjsohej se problemi në veriun e Kosovës nuk mund të zgjidhet me deklarata, por me veprim konkret te instucioneve shtetrore e jo me tu rrahur instucionet e sigurisë nga organet ilegale paramilitare serbe te kontrolluar jasht Kosovës.

  Nuk ke nevojë të takohesh me ata që nuk i njofin Republikën dhe instucionet e Kosovës ( Millana e Stojana ), por shtrije funksionin e organeve të sigurisë e të zbatohet ligji e të mbrohet edhe popullata shqipëtare në tokën e vetë.

  Populli Shqipëtarë në atë pjesë jetonë i rrezikuarë gjitha fushatë, prandaj kerkohet urgjentisht të funksionoj Shteti me organet e saj.

  Ne Kombi Shqipëtar nuk duhet me vonesë me i kuptuar ” lojërat ” që të tjerët i kanë luajtur .

  Kryeminister i Republikës Ramush Haradinaj Kujdes nga lojrat që mundë ti luajë e ashtuquajtura Lista serbe (Dora e Zezë) kjo listë e ka këtë mision për spastrimin etnik të pjesës Veriore të Kosovës , e jo për Bujqësinë.

  Se si do të reagojmë sot , do të varet shumë e nesermja , prandaj rekomandojmë që vazhdimisht të punojmë në senzibilizimin e subjekteve me përgjegjsi ndërkombëtare mbi zgjidhjen e të drejtës tonë historike kombëtare të trojeve tona të Shqipëris Etnike .

  Problemi i Mitrovicës duhet të mbyllet dhe atje të funksionon jeta instucionale e shtetrore e Republikës së Kosovës , zgjidhjet e përkohshme nuk janë fare zgjidhje ato kërcenohen me rrezikun që mos të ketë zgjidhje.

  Mos harro Kryeminister se kufijtë e Kosovës nuk janë në “pjesën veriore” të Mitrovicës , territori i Kosovës shtrihet deri në Rashkë.

  Me Konsideratë
  Hyzri Salihu
  Koordinator i FBKSH,së
  Shqipëri Etnike – Mërgatë
  15.09.1017