Shumë çifte në mbarë botën që po përpiqen të mbesin shtatzënë, shpresojnë që të konceptojnë fëmijë binjakë.

Edhe pse shanset për t’u mbetur shtatzënë me binjakët natyrisht janë vetëm 3%, sipas ekspertëve, ka gjëra që mund të bëjmë për të përmirësuar këto mosmarrëveshje.

Për shembull, dieta, përkatësia etnike, gjenetika dhe stili i jetës luajnë një rol në atë nëse një grua është më e përshtatshme për t’ju lejuar të krijojë fëmijë të binjakëzuar, transmeton Gazeta Shneta.

Gratë që keq-ushqehen kanë më pak gjasa të kenë binjakë.
Të gjitha vitaminat janë të mira, por në veçanti ju ndihmon acidi folik (mund t’i gjeni në çdo farmaci).

Acidi folik rekomandohet për të gjitha gratë shtatzëna, pasi parandalon edhe defektet e lindjes.

Sigurohuni që jeni duke u ushqyer mirë dhe hani ushqime të veçanta
Edhe njëherë, gratë nën peshë ose të keq-ushqyera kanë më pak gjasa të kenë binjakë.
Të jesh i ushqyer mirë ose mbi peshën normale mund të rrisë shanset e tua për binjakë.
Konsultohuni me mjekun tuaj për çdo plan për shtim në peshë. Sigurohuni që nuk jeni vetëm mbi peshën normale, por edhe ushqeni në mënyrë të shëndetshme.

Konsumoni produkte qumështore
Në disa kultura, këto ushqime janë të lidhura ngusht me rritjen e shanseve për konceptimin me binjakë./keshilla/