Përbërësit:

 • 200g napolitanka me lajthia
 • 300g lajthia të pjekura dhe të grira në formë të madhe
 • 200g margarin
 • 200g çokollatë

Kremi:

 • 300g çokollatë më lajthia
 • 90g margarin
 • 2 lugë vaj
 • lajthia për spërkatje (sipas dëshires)

Përgaditja:

 1. Hedhni napolitankat dhe lajthiat
 2. Përzieni margarinin me çokollatën e shkrier dhe menjëherë shtoni tek masa e hapit të parë
 3. Të gjitha i bëni bashkë dhe filloni t’i bëni në formën e rrumbullakët (kugëll)
 4. Vendosni në frigorifer për 2 orë derisa të forcohen
 5. Për kohën e pritjes e bëni kremin
 6. Çokollatën dhe lajthiat i shkrieni më margarin dhe vaj
 7. Secilën kugëll e lyeni në krem dhe e vendosni në letër për pjekje, i spërkatni me lajthia dhe i vendosni në frigorifer
 8. Pasi të forcohet çokollata, janë të gatshme