Përbërësit:

  • 500 gr pete per pite te gatshme
  • 100 gr margarin
  • 200 ml ajke, hoplla

Mbushja:

  • 400 gr ajke e tharbt
  • 3 veze
  • Pak krip

Përgatitja:

  1. Ngrohet furra ne temp. 200 grade
  2. Shtrihet peta ne tepsi dhe lyhet me ajke dhe margarine te shkrire dhe dhe mbushet ne skaje me mbushjen e pergaditur me vezet dhe ajken e thart dhe mbeshtillet ne forme roleje.
  3. Rolet e mbeshtjella renditen ne tepsi dhe piqen ne furren e ngohte per 20-30 minuta dhe servohen te nxehta.