Për 25 copë duhen:

Për brumin:

  • Miell 1 gotë
  • 2-3 lugë gjelle vaj ose gjalpë
  • Vezë 3-4 kokrra
  • Pak kripë e sheqer
  • Ujë treçerek gote

Për shurupin:

  • Sheqer 2 gota
  • Ujë 2 gota
  • Vaj për skuqje

Brumi për tullumba përgatitet duke zier në uje miell së bashku me gjalpë ose yndyrë tjetër dhe pas zierjes ky brumë përzihet me sasi të madhe vezësh.

Për ti dhënë formën tullumbave përdoret një vegël e dhëmbëzuar. Forma mbushet me brumë dhe vihen të piqen nga të dyja anët në zjarr të nxehtë. Pas skuqjes hiqen nga zjarri dhe hidhen në sherbet të ftohtë ku mbahen 1-2 minuta. Pastaj hiqen dhe rreshtohen në pjatë.