Përbërësit:

 • 500 ml Pana ose hopla
 • 1 shkop vanilje ose pika ekstrat vanilje
 • 7 gr. fleta xhelatine
 • 50 deri 150 gr sheqer
 • Fruta te sezonës

Përgatitja:

 1. Xhelatinen zhyteni në ujë të ftohtë dhe lëreni derisa të zbutet 10-15 minuta
 2. Filloni të zieni panën/hopllën, vaniljen dhe sheqerin në një enë. Mund të shtoni sheqerin gradualisht derisa të arrini ëmbëlsinë e dëshiruar. Përzieni vazhdimisht.
 3. Pasi të nxehet krema dhe fillon te vlojë butësisht, largoni shkopin e vaniljes, ndaleni zjarrin. Nëse fleta e xhelatinës është e zbutur atëherë shtrydheni lehtësisht nga uji dhe shtojini panës. Përzieni derisa të tretët
 4. Derdhni masën në enë të voglël, mbuloni me kapak ose mbeshtjellëse kuzhine, dhe lëreni të ftohet në frigorifer për disa orë
 5. Nëse nuk e mbuloni enën ateherë mund t’ju marrin erëra të ushqimeve në frigorifer. Për rezultatet më të mira, përgaditeni Panna Cottan një ditë më herët dhe lëreni në frigorifer gjatë tërë natës
 6. Panna Cotta shërbehet me salce të frutave ose sipas dëshires