Stafit i First Media Netëork ka monitoruar nga afër disa prej qendrave shëndetësore të Tiranës ku prej kohësh është një situatë jo normale përsa i përketë rradhës për vizita tek mjekët specialist.
Në një bisedë që kemi pasur me drejtues të këtyre qendrave na është thënë se fluksi vjenë si pasojë e mos respektimit të dative të planifikimit nga ana e qytetarëve.
‘Këto nuk janë urgjenca, ndaj bëhen me planifikim’, shprehen mjekët.
Pra i gjithë kolapsi që krijohet, duke sjell zhurmë, rrëmujë, e pa përfunduar asnjë proces në kohë vjenë si shkak i mos respektimit të rradhës. Ndaj cdo qytetar i cili planifikon një vizitë në këto ambulanca duhet të respektoj afatin e përcaktuar, pasi në të tilla situate nuk është faji i mjekëve.
Nëse gjithcka funksionon sipas rregullave atëherë dhe shërbimi mjekësor merr të tjera vlerësime.