Emërtimi i reçetës “Tost Franqez” fillimisht është përdor në Anglinë e shekullit të 17-të.

Mirëpo, tosti francez ka zanafillën që nga shekulli i pestë, apo koha romake.

Ne shqiptarë te përdorim një reçetë të ngajshme ku ulim riskat e bukës në vezë të tundura, dhe i vendosim në fertere për përzhitje/kavërdisje.

Mirëpo, në France, kjo reçetë quhet “pain perdu” që do të thotë bukë e humbur.

Shikoni disa mënyra se si mund të bëni këtë reçetë në shtëpinë tuaj.

Cilëndo fjalë të përbërësve që përdoren në video nuk e kuptoni, e përktheni atë në google.com/translate