Republika qe ka vetëm 7 banorë!

  Do t’iu duket e pabesueshme, por është e vërtetë.

  Shpesh herë dëgjojmë se si planeti është i mbipopulluar dhe çfarë duhet bërë për të zvogëluar problemin.

  Kuptohet që këto shqetësime ekzistojnë në vende ku çështja është më e theksuar, gjegjësisht zonat e populluara kryesisht në botën e zhvilluar ose në zhvillim.

  Por ka më shumë se 200 vende në botë, të cilat ndoshta nuk keni dëgjuar kurrë për to sepse janë pak të populluara. Këto janë territore që kurrë nuk e dinim se ekzistonin. Ato kanë një sipërfaqe shumë të vogël dhe disa prej tyre janë të banuar vetëm nga disa familje.

  Për shembull, një nga vendet më të vogla – megjithëse nuk njihet nga Kombet e Bashkuara apo ndonjë vend tjetër – në botë është Republika e Molossia.

  Është një vend shumë i vogël i themeluar nga Kevin Baugh, që ndodhet në Nevada, SHBA. Popullsia e saj përbëhet nga vetë Baugh, familja e tij, tre qen, një mace dhe një lepur.

  Molossia ka himnin e vet kombëtar, emblemën kombëtare dhe flamurin kombëtar. Ata madje kanë dënimin me vdekje për krime të rënda. Ai lëshon pasaportat e veta dhe madje ka edhe një program hapësinor. Në maj të vitit 2017, Republika hyri në moshën 40 vjeçare.