Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut duket se e kanë ende një dritë të vogël jeshile për riaktivizimin e negociatave me Bashkimin Evropian.

Kreu i ri i Parlamentit Evropian, David Sasoli, pritet të zbarkojë në Tiranë dhe në Shkup në një vizitë zyrtare, ku fokus i bisedimeve do të jenë pikërisht negociatat dhe politikat e brendshme të dy shteteve.

Në një intervistë për agjencinë e lajmeve MIA para vizitës në Shkup, Sasoli thotë se bllokada e bisedimeve në BE sensibilizoi opinionin europian për rëndësinë e kësaj çështje.

Duke folur për ‘Jo-në’ e Francës, Sasoli tha se kjo është një vështirësi që mund të kapërcehet muajt e ardhshëm.

Vendosa të vizitoj së pari Maqedoninë Veriore, e cila është jashtë BE-së, dhe më pas do të shkoj në Shqipëri. Kjo sepse besoj se këto dy vende kanë bërë përpjekje të jashtëzakonshme për t’u bërë anëtare të BE-së dhe mendoj se duhet ta pranojmë dhe t’i ndihmojmë ata në rrugën e suksesit. Ne nuk do të heqim dorë”, tha Sasoli.