Në këtë fundvit, shumë qytete të Shqipërisë kanë ndezur dritat në pritje të Krishtlindjeve dhe ndërrimit të viteve.

Korça është një nga këto qytete që nuk mbeten pas .

Në këtë prag festash qyteti i serenatave është zbukuruar nga dritat shumëngjyrëshe që janë vendosur në disa nga zonat më atraktive.

Që nag pazari i Korçës, Katedralja dhe pedonalja ndrioçojnë nga dritat duke e bërë qytetin të duket edhe më i bukur se çështë në të zakontën e tij.