Facebook është vazhdimisht në qendër të skandaleve për ruajtjen e të dhënave private të përdoruesve.Këtë herë rrjeti social ka publikuar të dhënat private të plot 267 milinoë përdoruesve.Pra, të dhënat e tyre mund të shiheshin apo të shkarkoheshin lehtësishtKjo për arsye se dosja me informacione nuk kishte fjalëkalim, çka ka bërë që një shoqëri sigurie të bjerë në kontakt me të dhe të zbulojë skandalin e “Facebook”.

Shoqëria e sigurisë ka konfirmuar se ka gjetur online një database me të dhënat personale të 267 milionë përdoruesve. Sipas informacioneve, ajo ka qëndruar online nga data 4 deri në 19 dhjetor. Dosja përmbante të dhëna të tilla personale si identiteti i përdoruesit dhe numri i telefonit. Në arkiv përmbaheshin informacione për identitetin e përdoruesve, emër dhe numër telefoni.

Por si gjithmonë Facebook ka reaguar duke thënë se kjo ishte bërë për të forcuar sigurinë e përdoruesve.