NASA është agjensia më e madhe botërore që merret me eksplorimin e hapësirës dhe aeronautikës. Megjithatë ka disa sekrete që ajo nuk do t’i ndajë kurrë me njerëzimin, e disa prej tyre i kanë shpëtuar kohës, shpesh nga agjentë të ndryshëm. Më poshtë po rendisim disa prej tyre

1.Teknologjia e lëvizjes së përkuljes

NASA ka punuar në fshehtësi dhe që mund të bëhet një mundësi në të ardhmen e afërt. Në vitin 2015 erdhi në dritë nëpërmjet një forumi se NASA kishte gjetur një mënyrë përshpejtimi përtej shpejtësisë së dritës.

2.Jeta në Mars

Në vitin 2014 një grua tha se ajo kishte punuar në një projekt të quajtur “Viking Mars Rover” në vitin 1979.

3.Teleskopët e armatosur

Teleskopi James Ëebb është një projekt nga NASA dhe ata do të fillojnë nga tetori i vitit 2008. Ajo ka 100 herë më shumë fuqinë e teleskopit Hubble dhe do të thotë se shkencëtarët do të jenë në gjendje të shohin skajin e universit.

4.Hapësira sekrete e ‘Shuttle’

Një anije e fshehtë e hapësirës nga Forcat Ajrore ka qenë në orbitë për dy vjet, por askush nuk ka një ide se çfarë misioni ka kryer.

5.Operacioni Kapaku i Letrës

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, është formuar një operacion i quajtur “Kapaku i letrës”, ku 1600 shkencëtarë nazistë kanë punuar për qeverinë amerikane, përfshirë programet e hapësirës.

6.Gara Hapësinore Kineze

Kina mund të kapë SHBA-në në hapësirë pasi financimi i NASA-së ka rënë.

7.Misionet Sekrete Afrikane

NASA mund të ketë qenë duke planifikuar për misionet sekrete në Afrikë, dhe prania e tyre është parë në vend në vitin 2014, por ata nuk kanë thënë pse.

8.Hakerimi i cenueshmërisë

Agjencia e ka bërë të ditur se ata kanë vuajtur nga hakerët ku shumë sekrete janë vjedhur.

9.Prania e UFO-ve

Ka pasur shumë biseda për NASA-n duke e ditur për UFO-t dhe jashtëtokësorët, dhe nganjëherë është thënë se NASA ka transmetuar UFO-të në sajtin e saj.

10.Maskimi i ndryshimeve

Një nga fatkeqësitë më të këqija të anijes kozmike ndodhi në vitin 1986 dhe kjo ishte ai i Challenger-it që shpërtheu në mes të fluturimit.