Frutat janë një pjesë e rëndësishme e dietës, por duhet të jeni të kujdesshëm në përzgjedhjen e tyre.

Disa përmbajnë më shumë sheqer, kështu që diabetikët duhet t’u kushtojnë vëmendje frutave që janë të mira për ta.

Edhe pse këto sheqerna janë natyrale, ato nuk u përshtaten të gjithëve.

Frutat që kanë vlera më të mira ushqyese janë ato që përmbajnë më pak sheqer.

Për ata që duan të shmangin sheqerin, mango nuk është zgjedhje e mirë.. Ai përmban një sasi të madhe të fibrave dhe lëndëve ushqyese, por edhe sheqer natyral, kështu që duhet të konsumohet në mënyrë të moderuar.

Edhe rrushi nuk këshillohet pasi një filxhan rrush përmban 23 gramë sheqer. Një sasi pak më e lartë e sheqerit gjendet në qershi. Një dardhë më e vogël përmban deri në 17 gramë sheqer, kështu që nëse shtoni kilogramë, nuk duhet ta konsumoni shumë.

Ndërsa në një fetë shalqi ka rreth 17 gramë sheqer, i cili nuk është i vogël. Fiqtë janë gjithashtu plot sheqer, deri në 16 gramë. Ndërsa një banane më e vogël përmban rreth 14 gramë sheqer.

Mjedra janë ideale sepse  përmbajnë vetëm pesë gramë sheqer, ndërsa pjepri 11 për qind. E njëjta vlen edhe për dredhëzat – 150 gramë përmbajnë 7 gramë sheqer,