Piazza Affari është  në një ulje, më e keqja që së paku nga fillimi i viteve ’80, që hodhi poshtë miliarda kapitale. Rënia e sotme i kushton bursës së Milanos 84.27 miliardë. Kapitali i listës milaneze bie kështu në rreth 430 miliardë nga më shumë se 700 të niveleve të shkurtit. Me indeksin kryesor të bursës së Milanos që përfundon tregtinë e tij në rënie prej 16.92% në 14.894.44 pikë, mund të thuhet se nuk ka pasur kurrë një rënie më të keqe që nga lindja e indeksit në 1998. Rënia e mëparshme më domethënëse në mbyllje daton në vitin 2016, kur lista kryesore e Piazza Affari ra me 12.48%. “E enjtja e zezë” e Piazza Affari çoi në mbylljen gjithashtu të faqes së internetit të Borsa Italiana. Faqja, menjëherë pas mbylljes së negociatave të asaj që ishte seanca më e keqe ndonjëherë, është e paarritshme, me siguri për shkak të fluksit të lartë të përdoruesve që kërkojnë informacion.

Por Milan nuk është vetëm. Është gjithashtu dita më e keqe e historisë së tyre të fundit për bursat evropiane. I kapërcyer nga shitjet për zhvillimet e emergjencës së Coronavirus, Londra përfundoi me një rrëshqitje prej 10.9%, Paris dhe Frankfurt me të njëjtën rënie prej 12.2%.

Në ditën e shitjeve për bursat evropiane peshoi zhgënjimi për masat e ECB dhe vendimi i Presidentit Amerikan Donald Trump për të pezulluar fluturimet nga Evropa për një muaj në përpjekje për të përmirësuar koronavirusin, përhapja e të cilit u përcaktua të Mërkurën nga Organizata Botërore e Shëndetit si një “pandemi”.