Shoku im dhe mjeku tjetër i dhomës së urgjencës po vdes në ICU.

Për disa javë të fundit, ai qëndroi në vijat e para të kësaj lufte globale kundër koronavirusit. Ai kontraktoi infeksionin ne New Rochelle te New Yorkut. Në fillim, ai përjetoi simptoma tipike të ftohjes, si një kollë e vazhdueshme. Pastaj në javën e dytë, ai u bë hipoksik, domethënë trupi i tij nuk po merrte oksigjen të mjaftueshëm. Tani, ai është në një ventilator duke luftuar për jetën e tij në spital dhe komunitetin ku shërbeu për dekada.

Unë nuk jam i huaj për të ofruar kujdes urgjent në rrethana të jashtëzakonshme. Si oficer i Ushtrisë së Sh.B.A, unë ndihmova në planifikimin, trainimin dhe zbatimin e planeve të viktimave masive që kemi vënë në veprim në Provincën Helmand të Afganistanit gjatë disa prej ditëve më të përgjakshme të luftës sonë. Por jo në ditën tonë më të keqe u mërzitëm ndonjëherë. Tani, unë jam duke u përgatitur për shumë më keq. Tsunami i infeksioneve që vijnë në rrugën tonë do të mposhtin shpejt sistemin tonë mjekësor nëse nuk veprojmë me vendosmëri.

Thjesht shiko Italinë. Repartet e urgjencës janë të tejmbushura me pacientët në korridoret, zonat e pritjes, tendat dhe madje edhe ambientet e jashtme. Nuk ka mjekë, hapësira apo burime të mjaftueshme për të trajtuar masat e njerëzve që vijnë në dyert e tyre. Shkalla e vdekshmërisë së rasteve në Itali nga koronavirusi aktualisht është mbi 7%. Ora po shënon për të parandaluar atë rezultat këtu.

Në vend të kësaj, amerikanët duhet të përpiqen të imitojnë Gjermaninë ose Korenë e Jugut, ku shkalla e vdekshmërisë së rastit është më pak se 1%. Ata e kanë bërë këtë duke ndryshuar shpejt sjelljen sociale, duke vendosur testime në shkallë të gjerë dhe duke karantifikuar ata të infektuar. Italia nuk arriti t’i bënte të tre. Nëse vazhdojmë të modelojmë përgjigjen tonë pas Italisë, një normë vdekjeje prej 7% mund të përkthehet në më shumë se një milion jetë amerikane të humbura.

[Më shumë Opinion] Qëndroni në shtëpi, arsimtarë: Pse mësuesit duhet ta rrëzojnë qytetin tre ditë këtë javë? »

Sipas CDC, aktualisht ka më shumë se 3000 raste të konfirmuara të infeksionit të koronavirusit në Sh.B.A, një numër që do të shpërthejë kur testimet e bëra bëhen më të disponueshme. Edhe kur të gjithë njerëzit janë në gjendje të testohen, sistemi spitalor amerikan ka më pak se 100,000 ventilatorë dhe më pak se 1 milion shtretër spitalor të stafuar për miliona që do të kërkojnë trajtim.