Pothuajse cdo familje shqiptare është karantinuar, por frika për infektimin mbetet e madhe. Por cfarë ndodh nëse njëri prej familjarëve infektohet?

Instituti i Shëndetit Publik ka publikuar një grafik ku tregohet se si brenda një familjeje koronavirusi lind, përhapet dhe më pas përfundon brenda 19 ditësh.

Sipas grafikut te ISHP, nëse mamaja në familje është me koronavirus ajo izolohet për veten e saj 7 ditë dhe për familjen e saj 14 ditë. Koronavirusin e ka vajza që e kalon e sëmurë për 7 ditë dhe më pas përfundon por që më pas koronavirusin e ka edhe vëllai.

Vëllai e nis dhe e përfundon koronavirusin brenda 14 ditësh pa asnjë simptomë.

Me pas ne 7 ditet e fundit sëmuret babai, i cili e nis izolimin dhe e përfundon në po kaq ditë duke i dhënë fund edhe ciklit 19- ditor të koronavirusit brenda një familje.