Spanja është një nga vendet më të prekura nga koronavirusi në Europë dhe numri i viktimave po shtohet ditët e fundit. Për këtë arsye pritet që gjendja e jashtëzakonshme në vend, të shtyhet me dy jaë.

Në vend numërohen gati 30 mijë të infektuar, ndërsa numri i viktimave po shkon në 2 mijë.

Autoritetet shpresojnë se po i afrohen fazës kur kurba tragjike do të fillojë të bjerë.

“Të martën kabineti do miratojnë zgjatjen e gjendjes së emergjencës deri më 11 prill. Na duhet të ideojmë një Plan të ri Marshall, një program madhor investimesh publike brenda Bashkimit Europian, dhe të fillojnë procesin e rindërtimit social dhe ekonomik kur e gjitha kjo të ketë mbaruar,” deklaroi të dielën kryeministri spanjoll Pedro Sançez.

Spanja është vendi i dytë më i prekur nga koronavirusi në Europë, pas Italisë.

Pas Italisë, Spanja është vendi i dytë europian më i prekur nga pandemia e koronavirusit.

Qeveria ka vendosur masa të rrepta ndalimqarkullimi të mjeteve dhe këmbësorëve por edhe ka porositur milionë maska, tamponë dhe pajisje respiratore teksa spitalet shtetërore kanë tejkaluar kapacitetet me rastet e infeksionit.