Aktori Robert Pattinson është shpallur mashkulli më i bukur në botë. Ky përcaktim është bërë përmes kirurgut kozmetik Dr. Julian De Silva, i cili e mbështet atë në “shkencën” e raportit të artë të bukurisë Phi. Raporti është një masë e përsosmërisë fizike, siç thuhet, e adaptuar nga “raporti i artë” artistë dhe arkitektë të përdorur gjatë Rilindjes Evropiane për të hartuar kryeveprat e tyre.

Në vitin 2009 një profesor i Universitetit të Nebraskës me emrin Kendra Schmid u shfaq në “The Oprah Ëinfrey Shoë” për të diskutuar sesi shkencëtarët miratuan formulën matematikore për të ndihmuar në shpjegimin pse disa njerëz konsiderohen të bukur dhe të tjerët më pak.

Për të marrë raportin, matjet e fytyrës merren dhe llogariten. Schmid tha që në një fytyrë të përsosur gjatësia e një veshi është e barabartë me gjatësinë e hundës, dhe gjerësia e një syri është e barabartë me distancën midis syve.

Burimi: Daily Mail