Koronavirusi është përhapur me shpejtësi në të gjithë botën, teksa numri rasteve me të infektuar ka arritur në 678089.

Ndërkohë, numri i viktimave ka shkuar në 31 748.

Vendi që ka pësuar humbjet më tragjike nga pandemia është Italia, me më shumë se 10 mijë të vdekur. Edhe Spanja, nuk mbetet pas, teksa vetën në 24 orët e fundit janë raportuar 832 viktima, duke e ccuar numrin total të të vdekurve, mbi 6 mijë.

Numrin më të lartë të të infektuarve  e ka SHBA, me më shumë se 123 mijë të prekur nga virusi dhe më shumë se 2300 vdekje.