Policia e Kosovës ka bërë të ditur se ka arrestuar dy persona në lidhje me rastin e “vr asjes në tentativë” të avokatit Gazmend Halilaj para disa ditësh, ku ai kishte mbetur i lënduar.

Pas kësaj ka reaguar vet avokati Halilaj i cili ka bërë të ditur se personi i arrestuar apo vr asësi sic e quan ai është Ibrahim Lushtaku, familjarë i afërt i Sami Lushtakut, më saktësisht babai i tij e ka djalë të azhës Samiun.

Veriu.info mëson se Ibrahim Lushtaku i arrestuar sot për rastin e sulmit ndaj avokatit Halilaj më 14 prill të këtij viti është vëllai i Shaban Lushtakut i cili para 3 vitesh ishte arrestuar nga policia e Kosovës nën dyshimin për frikësim dhe kërcënim të shefit të Organit Shqyrtues të Prokurimit Publik, Blerim Dina.

Shefi i OSHP-së, Blerim Dina, kishte denocuar në polici familjarin e Sami Lushtakut, Shaban Lushtakun dhe Nuri Sallahun se e kanë frikësuar duke e ndalur në rrugë pas orarit të punës në OSHP ku e kanë ndalur sic tregon ai në një nga rrugicat e kryeqyettit.

“Pasi kalova rrugën kryesore dhe u futa në një rrugicë, dy njerëz më ndaluan dhe më kapen për krahu. Ata dojshin me zor me më qu me pi kafe me Sami Lushtakun”, – kishte treguar Dina.

Por jo gjithçka kishte përfunduar me kaq pasi që Shaban Lushtaku se bashku me një person tjetër, pasi që biznesmeni Sallahu ishte larguar, kishin ndjekur Dinën nga pas deri në banesën e tij, ku pasi kishin marrë numrin e banesës ishin futur brenda ku shihen qartë edhe nga kjo video e siguruar nga Gazeta Insajderi, në atë kohë.

Momentin e shkuarjes në banesën e Dinës e kishte përshkruar vet shefi i OSHP-së, ku Lushtaku dhe personin tjetër e kishin ftuar të dilte jashtë por që ky e kishte mbyllur menjëherë derën duke kërkuar ndihmën e fqinjve dhe të policisë së Kosovës.

Dina kishte deklaruar se nuk frikësohej se do ta dëmtonin shumë pasi që atyre ju duhej nënshkrimi për tendezës nga ai si shef i OSHP-së.

Vet Dina kishte deklaruar se ndihej i frikësuar nga Nuri Sallahu, Shaban Lushtaku dhe Sami Lushtaku, ku këta dy të fundit ishin familjarë të afërt.

Gjithë rasti atëherë kishte pasur të bënte me tenderin 21 milonësh që kishte fituar biznesmeni Nuri Sallahu për ndërtimin e autostradës Prishtinë – Gjilan, por pas ankesave të kompanive ndaj vendimit të Ministrisë së Infrastrukturës eksperti shqyrtues kishte rekomanduar anulimin e këtij tenderi.

Kjo si duket kishte aktivizuar Sallahut dhe Lushtakun që të fillojnë presionin mbi shefin e OSHP-së që të mos anulonte tenderin.