Vaksina që po prodhohet në Universitetin e Oksfordit, kundër Covid nuk do ti ndalojë njerëzit të infektohen nga koronavirusi.

Në provat e fundit që u bënë mbi 6 majmuna, vaksina nuk ishte efektive dhe të gjithë u infektuan me koronavirus.

Dr Ëilliam Haseltine, një ish-profesor i Shkollës Mjekësore në Harvard, zbuloi se majmunët që morën vaksinën kishin të njëjtën sasi të virusit në hundët e tyre si tre majmunët jo të vaksinuar.

Kjo tregon që trajtimi, i cili është financuar me 90 milion nga qeveria, mund të mos ndalojë përhapjen e sëmundjes vdekjeprurëse.