Ambasadorja amerikane i ka dhënë një mesazh politikës shqiptare, duke mbrojtur rëndësinë e reformës në drejtësi. Ajo ka shënjestruar në të njëjtën kohë edhe marrëveshjet politike mes palëve, duke shprehur kundërshtinë e saj me këtë fakt.

Ajo shkruan:

“Shpresoj që të mos jenë të vërteta zërat për një marrëveshje kulisash për të vrarë reformën në drejtësi në Shqipëri. Reforma është e dhimbshme, e ngadaltë dhe jo-perfekte, por është e nevojshme, po bën progres dhe duhet të vazhdojë.”