28 Qershori, dita e nënshkrimit të marrëveshjes Kosovë-Serbi

Shkruan: Avni Abazi

Takimi në mes delegacioneve të Serbisë dhe Kosovës me 27 qeshor në shtepinē e bardhe ka ngjallur reagime të shumta si brenda, ashtu edhe jashtë vendit. Ajo që bie në sy është edhe reagimi i aktorit dhe producentit shqiparo amerikan me banim në New York, i cili këtë takim e cilson si takim të planifikuar mirë me bazë betejen e Kosovës. Lexojeni postimin e plote:

Takimi në mes Serbisë dhe Kosovës me 27 qeshor në DC, është menduar perfekt në të gjitha pikëpamjet. Historia perseritet pas 6 shekujsh, ose për të qënë ma i sakte pas 631 vitesh. Beteja e famshme e Kosovës në mes të Perendorise Osmane dhe të gjithëve tjerve në Ballkan, po që është përvetsuar nga serbet është zhvilluar me 28 Qershor 1389. Pra organizatoret e këtij takimi kanë ditur që të respektojnë në këtë rast edhe ditën festive të popullit Serb mbi Kosovën, e që lidhet me faktorizimin e tyre 6 shekuj me parë. Pra logjika po thotë kështu. Takohën me 27 dhe të nesermën me 28 qershor e nenshkruajnë marrveshjën. Unë historian nuk jam po me matematike gjithmonë kam qënë mirë. keshtu qe nese s’ka qënë keshtu, ta tregojne historianët. 28 qeshor 1389 – 28 qeshor 2020 … ose Grenell është far Grenell-oviç ose tipi është ushtar i përbetuar i presidenteve… Me fal kryeministër i Kosovës, po ty s’te llogarisin treshja… ti veç me nenshkru shkon…